Voor wat je wél onder handbereik wilt houden zoek je een veilige plaats in huis. We zetten ze voor je op een rij.

Emotievolle spullen wil je beschermen voor waterschade, verlies door diefstal en voor brand. En misschien ook voor nieuwsgierige ogen in de familiekring. Volg daarom deze tips:

Bewaar op een veilige plek

Water is de grootste boosdoener van schade is huis: een lekkend dak, gesprongen waterleiding of hoog water dat het huis binnendringt. Brand moet ook niet worden uitgesloten: met name als gevolg van kortsluiting bij elektrische apparaten. Vooral wasdrogers zijn hierom berucht.

Bewaar je waardevolle

spullen nooit in de buurt

van een wasdroger!

Nu je dit weet, is het duidelijk waar je geen waardevolle zaken moet opslaan in je huis. Niet op zolder bijvoorbeeld, waar vaak de wasdroger tussen de verhuisdozen en onder het lekkagegevoelige dak staat. Ook niet in de kelder, waar water zich vanuit binnen en buiten een weg naartoe zoekt. Maar waar wel.

Bewaar op een gepaste plek

Een thuiskluis heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op inbrekers. Vaak verdwijnen ze met kluis en al, om die op hun gemak thuis open te breken. Het is dus onhandig om hier zaken in te bewaren die niet zozeer een financiële waarde vertegenwoordigen, maar een emotionele, zoals foto’s en souvenirs. Die wil je beschermen tegen brand, dus is een brandkast beter. En vraag je af of die deze wilt afsluiten als er zaken in zitten die niet spannend zijn voor een inbreker. Gewoon openlaten maakt duidelijk dat er niets van financiële  waarde in zit.

Verstoppen? doe het niet of doe het goed

Het matras, medicijnkastje, koelkast: inbrekers kennen álle verstopplekjes in huis. Doe het daarom niet of doe het goed. Holle vloeren, een buitenlocatie: het kost wat meer creativiteit of doe-het-zelven, maar is beter.

Verpak het beter

Die overgebleven verhuisdoos is lekker goedkoop, maar onveilig. Een luchtdicht afsluitbare plastic box is ook waterdicht, metaal weerstaat langer hitte (al is het maar een koekblik). Besteed dus wat tijd en geld aan waar je geliefde objecten in verpakt.

Verzegel

Je wilt misschien niet dat huisgenoten in jouw vertrouwelijke spulletjes snuffelen. Ze in een afgesloten thuiskluis stoppen is wat veel van het goede en kan bovendien inbrekers interesseren. Een goed alternatief is om deze zaken te verzegelen. Dat blijkt een goed afschrikwekkend middel te zijn voor nieuwsgierige huisgenoten, omdat immers meteen zichtbaar is als er is gerommeld. Je kan hiervoor een Memorylocker bestellen (deze worden geleverd met professionele zegels), maar een goede archiefdoos voldoet soms ook. Zorg ervoor dat alle openingen verzegeld zijn (ook de onderkant bij gevouwen dozen!) met tape of stickers waar je vervolgens een merkteken op plaatst.

‘Uw dierbare spullen veilig opgeslagen’

kijk hier naar de mogelijkheden van Locking Memories

KIJK HIER NAAR DE MOGELIJKHEDEN