Nergens is het opslaan van persoonlijke data in de cloud zó populair als bij ons. Maar Cloudoplossingen zijn óók populair bij hackers en bedrijven die het op je privacy gemunt hebben. 

Nergens is het opslaan van persoonlijke data in de cloud zó populair als bij ons. Maar I-cloud, en zijn collega’s zijn óók populair bij hackers en bedrijven die het op je privacy gemunt hebben. Dit zijn de grootste risico’s én de manieren om deze te omzeilen.

Per ongeluk bestanden verwijderen

De delete-knop iets te snel indrukken. Kan gebeuren, maar weg is weg. Gelukkig bewaren de meeste cloudpartijen verwijderde bestande gedurende een korte tijd. Dat is niet altijd direct zichtbaar op je scherm. Verwijder je dus iets per ongeluk, bekijk dan goed de instructies, de kans is groot dat je met wat extra handelingen je bestanden toch kan redden. Maar wacht daar niet te lang mee.

Onbereikbare servers

Je wifi valt uit of de servers bij de aanbieders slaan op tilt. Super vervelend als je jouw bestanden snel nodig hebt. Voorkomen is onmogelijk, maar je kan de schade beperken door back ups te maken. Zeker als je op meerdere apparaten werkt (je laptop en een tablet bijvoorbeeld), is dat niet al te ingewikkeld.

Hackers gaan er met je data vandoor

Het overkwam Jennifer Lawrence en Kate Upton, dus waarom zou het jou niet gebeuren? Hackers die er met je persoonlijke data bij een provider vandoor gaan. Je belangrijkste bescherming is vooraf goed nadenken wat je aan de cloud toevertrouwt.

Je aanbieder kijkt mee

‘Gratis’ bestaat niet. Als je een gratis clouddienst gebruikt, vraagt je aanbieder altijd een tegenprestatie.. Je correspondentie en foto’s vertellen veel over jou dat interessant is voor bedrijven. Onze privacywetgeving is alleen geldig in Nederland en er zijn altijd slimme bedrijven die dit weten te omzeilen. Lees dus altijd goed de leveringsvoorwaarden door. Vooraf, dat spreekt.

Back up!

De allerbelangrijkste tip is het regelmatig maken van een fysieke back up en die veilig bewaren. Gebruik usb-sticks of koop een extra hard drive. Bewaar deze op een andere locatie dan je apparaten zoals smartphone, laptop en tablet. Op die manier ben je niet afhankelijk van de cloud heeft een brand, diefstal of waterschade geen impact. Oh ja, en als je voor een andere plek dan een Memorylocker kiest, zorg ervoor dat je data minimaal met een password beveiligd zijn.

‘Uw dierbare spullen veilig opgeslagen’

kijk hier naar de mogelijkheden van Locking Memories

KIJK HIER NAAR DE MOGELIJKHEDEN